PUPS

Wij fokken uitsluitend met moederdieren die gekeurd zijn op HD, ED, Exterieur en Karakter en volgens de richtlijnen van de Vereniging de Berner Sennen Hond (VBSH). Verder streven wij ernaar om enkel met ED vrije honden te fokken.
Wij leggen de nadruk in onze fokkerij op de gezondheid van het ras en doen daar onze uiterste best voor!
Wij maken ook gebruik van buitenlandse reuen als dat past in een bepaalde combinatie die wij voor ogen hebben. Ook zij zullen goedgekeurd zijn voor de fok door de rasvereniging in het land van herkomst.

Als wij pups hebben dan worden die bij ons in de huiskamer geboren en grootgebracht.
Wij fokken zeer kleinschalig, maar met veel bezieling en kennis van het ras.
Aan de socialisering zal erg veel aandacht besteed worden.
De basis van het verdere leven wordt hier bij ons in het nest gelegd. Onnodig om te vermelden dat we dat maar n keer kunnen doen denk ik?

 Onze pups leren omgaan met allerlei situaties en met andere dieren, zoals: andere honden, poezen, vogels, pony's en kippen.
De pups worden door ons meegegeven met stamboom, koopovereenkomst en EU-paspoort.
Ze zullen getiterd worden, zodat het juiste moment van enting bepaald kan worden.
(Zie voor meer informatie over het titeren, de pagina over gezondheid en dan tabblad entingen.) 
Tevens worden de bij ons geboren pups getest op levershunt en hun DNA wordt in de databank opgeslagen.

Wij stellen hoge eisen aan de honden waar we mee fokken, alsook aan hun welzijn. Daarbij vergen we ook veel van onszelf.
"Onze pups" zijn stukjes van onszelf en daarom wordt men niet zomaar een toekomstige eigenaar van een pup uit onze kennel.
Wij combineren de reguliere met de alternatieve geneeskunde. Al er iets op een natuurlijke manier opgelost of aangepakt kan worden heeft dat onze voorkeur. Echter beseffen we ons heel goed dat we niet zonder de reguliere geneeskunde kunnen en schromen dan ook niet om die in te schakelen indien dat nodig is. 

Wat wij graag zien bij onze pupkopers is dat zij dezelfde interesse hebben in alternatieven, of er in ieder geval voor open staan, en niet zomaar de reguliere geneeskunde als enige optie beschouwen. Kunt u zich helemaal niet vinden in alternatieven, heeft het geen zin om te informeren voor een pup uit onze kennel. Op de pagina's onder het tabblad "gezondheid" kunt u lezen over bijvoorbeeld titeren, dat doen wij bij onze volwassen honden en k bij de pups.
Heeft u geen of maar weinig tijd voor uw hond, ook dan heeft het weinig zin om te informeren.
Het is een volwaardig gezinslid en met minder nemen wij geen genoegen.
Een Berner in huis hebben is iets bijzonders. Zo ervaren wij dat al jarenlang. Zoals een Berner is, is er geen enkel ander ras.
 

Voorlopig geen pups gepland!!